Idee du jour: Groningen fuseren met Alaska

Het lijkt ondertussen een mondiale trend te worden om hard bikkelende Noorderlingen geen geld te laten verdienen aan hun harde gebikkel. Na Groningen is nu ook Alaska aan de beurt, dat krijgt steeds minder retour voor de eigen bodemschatten. En dat is niet eerlijk. Alaska is het zat, de koek is op, de druppel is over de emmer. Het zou ons niks verbazen dat er as we type een ijsberg wordt gesleept in de volle koers van de USS Gerald R. Ford door een paar boos-Alaskanen.

Nou zeg
Alaska zit ramvol olie en de hardwerkende burger zou daar graag een dollarcentje aan verdienen. Tot voor kort kwam zo'n 90% van de belastinginkomsten van bedrijven die in de olie zitten. Maar die inkomsten dalen sneller dan een nieuwe Griekse coalitie de tong kan uit steken naar de EU. Ook de uitbreiding van moneymaker Keystone XL oil pipeline zal over Obama's dead Carbon footprint gaan (want milieuvervuiling) en om de Alaskanen nu echt een hak te zetten is er nu ook een voorstel om een groot deel van het oliewingebied onder de strengste eisen te laten verworden tot een natuurreservaat. Want ijsberen.

En nu?

We need to face it, as a nation we have a reliance on petroleum.
Lisa Murkowski
Senator Lisa Murkowski, republikein en vrouw van weinig woorden: 

We are left with no choice but to hit back as hard as we can.”

Welaan Groningen, zo'n verre vriend zou wel eens een betere strijdpartner kunnen zijn dan uw goede profiterende Nederlandse buur. Noorderlingen verenigt u.

Wat ze nu precies allemaal gaan doen is niet helemaal duidelijk. Maar die Alaskaanse vrouwen zijn niet zomaar voor een gat te vangen. Mits ze een autocue hebben, minor detail... En niet vergeten "The man can only ride you when your back is bent". Ja-wel!