Advocaat Clifford Chance verheerlijkt ISIS

Stel, u bent managing partner van een prestigieus advocatenkantoor.  Op maandagochtend wordt u tijdens het lezen van de ochtendkranten geconfronteerd met een YouTube filmpje waarin een van uw advocaten ISIS verheerlijkt. Niet echt bon ton zo in de nasleep van de aanslagen op Charlie Hebdo en de Joodse supermarkt. Het overkomt David Bickerton, managing partner van het prestigieuze advocatenkantoor Clifford Chance.

Call of Dûh
Entree: Aysh Chaudry. Advocaat-stagiair bij Clifford Chance, Londen office.

Chaudry toucheert als stagiair een slordige £ 41.000,-- per jaar. Op 18 januari uploadt hij op internet een 21 minuten durend relaas (Call of Dawah) tegen, nou ja, alles waar zijn broodheer geld mee verdient.

21 minuten is wellicht wat lang, bij deze een paar highlights uit de rant:

Chaudry is niet bepaald content met de Westerse samenleving:

“We are becoming infatuated with the civilisation of the kuffar and their beliefs and their values and indeed we have latched on to these”.

Is het Leven in het kalifaat vergelijkbaar met een vakantie op de camping:

“I want to draw your attention to a simple fact, brothers and sisters, which is that these gratuitous insults … did not occur in the time of the Khilafah. They have been taking liberties, brothers and sisters, and these insults have occurred since the collapse of the Khilafah.

En natuurlijk streeft hij Chaudry naar islamitische world domination:

“And let me ask you to think … on this point as to why the Islamic values are not the values by which the world is ruled by today.”

Und jetzt?
Bickerton kan niets anders doen dan een persbericht uitbrengen waarin lethargisch wordt opgemerkt dat de opmerkingen van "Mr Chaudry were personal and not those of Clifford Chance”. Een woordvoerder voegt daar aan toe dat: “The firm is committed to establishing an inclusive culture where people with diverse backgrounds and views work effectively together and feel confident to develop their potential. We ask our people to at all times consider how their personal conduct and actions may affect those around them, their professional reputation and that of the firm."

Desgevraagd weigert Clifford Chance aan te geven hoe de toekomstperspectieven van de heer Chaudry zijn. 925 belde met onze deep throat aan de Zuidas en die stelde onomwonden: “Toekomstperspectieven? Non existent."