Bon! Haussmann: een nieuw luxe warenhuis dat het wel gaat redden.

U heeft het vast al gelezen. Een nieuw warenhuis opent haar deuren aan het Rokin in Amsterdam. Mocht de bouw voorspoedig verlopen, zal het sjieke gerinkel van de eerste welverdiende Euro’s in september 2016 te horen zijn in het voormalig Fortispand.

Het ziet er veelbelovend uit, maar na minder gunstige resultaten van warenhuizen als de Bijenkorf, V&D, Metz (voorheen gevestigd in het huidige Abercrombie pand) en Maison de Bonneterie (voorheen gevestigd aan Rokin 140, dat in augustus 2014 sloot), is het een wellicht opmerkelijke keuze. U leescht hier waarom Haussmann wèl gaat overleven.

Project Rokin District
Haussmann valt, onder leiding van de Ivy Group, onder Project Rokin District. De panden van het voormalig Fortis complex (Rokin 55) zijn in 2013 aangekocht van ABN-AMRO door ontwikkelaar en belegger de Ivy Group (voorheen: Emmes Group). Het beeldmateriaal ziet er in ieder geval al veelbelovend uit: 

Monsieur Frans van der Kraan
Haussmann zal onder leiding van CEO en warenhuisgoeroe Frans van der Kraan [was o.a. werkzaam bij de Society Shop, Laura Ashley, V&D, Oger Fashion en Brunschwig en cie s.a.] worden opgezet. Samen met privé investeerders, zal v.d. Kraan met een lening van een Nederlande Bank het aanvullende deel financieren.

Van der Kraan vindt dat échte luxe ondervertegenwoordigd is in Nederland. Heeft hij gelijk in, want zonder Metz en Bonneterie is de Bijenkorf momenteel het meest luxe warenhuis in Nederland. Hij verwacht 1,4 miljoen klanten op jaarbasis.

What's in it voor u?
Buiten dat uw vrouw er binnen een uur wellicht uw volledige jaarsalaris doorheen zal jagen, zit er voor u ook wat in. Haussmann zal niet alleen zeer luxe producten, maar ook unieke diensten gaan leveren. Zo kunt u, wachtend op vertek naar uw snoepreisje volgende business trip, items bestellen en die laten bezorgen op Schiphol. Hé, handig!

Dat Nederland niet zit te wachten op een nieuwe Bijenkorf of V&D is duidelijk. Haussmann gaat zich onderscheiden. Vernoemd naar de beroemde Parijse stadsvernieuwer Georges-Eugène baron Haussmann, zal het nieuwe paradepaardje van Project Rokin District zich meten aan Harrods en das KaDeWe. Verder zal er een foodhal (want dat is hip) gevestigd worden met lokale producten (want dat is ook hip). Haussmann, nieuw en luxe. Wij zijn best enthousiast.