Dankzij Lodewijk Asscher wordt Amsterdam een Aleppo aan de Amstel

Waarom moet burgervader Eberhard van der Laan op gril, terwijl de rotzooi bij de Amsterdamse gemeentelijke administratie het werk is van oud-Wethouder van Financiën Lodewijk Asscher?

Amsterdam is zo slecht in het opstellen van een jaarrekening dat de gemeente nu onder curatele van het Rijk staat. In dat kader zijn er openbare verhoren, omdat ook de jaarrekeningen van 2013 en 2014 problematisch zijn. Maar op 925 kun u lezen dat het al sinds 2005 hommeles is, maar dankzij het Lijk van Lodewijk kon u dat niet zien. Kern van de methode van Asscher is dat pagina's met onwelgevallig nieuws uit jaarverslagen worden weggerukt, in de hoop dat geen journalist het opvalt. Jammer, Lodewijk (pagina 629!). 

Sorry, Aleppo aan de Amstel? Ja, op alles wat Amsterdam Amsterdam maakt wordt bezuinigd. Dat krijgt u de komende week in vijf delen te zien.